Fixa till ett fungerande kök

Matlagning är en fantastisk hobby och ett kreativt nöje. Du kan laga mat under de mest primitiva former, men ett stort, härligt och välfungerande kök gör allt enklare. En totalrenovering är däremot inte alltid den enda lösningen. Med små, men finurliga tricks, kan även det minsta kök bli funktionellt.

Planera

Det allra första du bör göra, är att sätta dig ner och fundera igenom hur du vill att ditt kök ska vara. Lagar du ofta mat, gillar att experimentera i köket och gärna bjuder hela tjocka släkten på middag? Då är kanske stora ytor och gott om förvaring något du vill fokusera på. Ett välplanerat kök är nyckeln till att lyckas med drömköket.

Renovering och inredning

När planeringen är klar är det dags för själva renoveringen. Är du händig är det kanske inga större problem att riva ut hela rasket på egen hand. Har du å andra sidan tummen mitt i handen, kan det vara bra att ta hjälp. Oavsett vilket, kan det vara bra att få hjälp med bland annat rörarbeten och avlopp. Klicka in på Swoosh för ta en titt.

Sist, men inte minst, får du inte glömma bort inredningen. Rätt utrustning och rätt belysning gör underverk för ditt kök, men glöm inte bort att få till den där hemtrevliga känslan.