Flytta

Det här med att flytta blir lätt stressigt, rörigt, dammigt och jobbigt. Men ibland är det ett nödvändigt ont. 

Leta efter hjälp

Det första steget är att försöka underlätta det hela för dig själv. Prata med vänner och familj, om du har dem i närheten. De kan säkerligen ställa upp och hjälpa till med packningen. Kanske måste du muta dem med en middag men det är värt varenda slant!

Är du exempelvis student eller har jobbat långt borta kan det vara svårare att hitta hjälp. Då kan du istället höra av dig till ett företag. Det kan vara ett företag som kommer in på slutet och flyttstädar bostaden, något som kan ta en hel helg att göra själv. De lämnar även garanti på att jobbet är noggrant utfört. Eller så kan du kontakta en firma som packar ner och kör iväg dina saker till ditt nya hem. Du sparar tid och slit om någon annan kan göra det åt dig.

Rensa blanda sakerna

Om du bestämt dig för att göra hela flytten själv, börja med att rensa ut allt du inte vill ta med dig. Ta några dagar och gå igenom skåpar och lådor. Skapa högar med saker som du inte längre vill ha kvar och kör dem sedan till återvinningen eller soptippen. Det blir mindre saker för dig att packa, och du får mer plats i ditt nya hem för framtida saker.

Städa systematiskt

Det bästa sättet att göra en flyttstädning är att göra det systematiskt. Börja inte med köket för du kommer att gå in till köket för att hämta vatten, spola av saker och så vidare. Köket kommer att bli smutsigt igen innan du är klar med de andra rummen. Avsluta alltid ett rum innan du går vidare till nästa, då håller du bättre koll på att allting är städat och avtorkat i varje rum.

Tänk på att det tar tid att flyttstäda, det går inte att börja sista dagen om man inte vill hålla på tills nästa morgon. Använd en checklista för att hålla koll på vad som är gjort och inte.