Förvaring och organisering

Alla har vi nog någon gång känt att var sak bör vara på sin plats, men det finns inte längre plats där. Det finns många olika intressanta och trevliga alternativ till att bara stoppa in sina prylar i skåp och skrivbordslådor.

I vardagsrummet ska du inte tveka till att ha en förvaringsplats eller två i form av en korg, de passar in i många olika inredningsstilar och står perfekt bredvid en fåtölj eller soffa. Där kan du lägga ned tv- och dvd-dosor så de är lätt till hands när du sitter ned, eller kanske boken du är mitt uppe i att läsa. Det ser alltid bättre ut när man kan hålla bord- och sittytor fria från saker som dessa.

Känner du att du har lite plats för dina köksredskap, kanske du saknar tillräckligt med lådor, eller bara känner att du behöver piffa upp köket med lite vackra, men ändå praktiska ting. Då är detta ett utmärkt tillfälle att skaffa ett antal snygga burkar, glas och keramik är att föredra för köket. Glasburkar har även fördelen att det som ligger i också blir synligt, något som kan ge en härlig visuell variation till köket. Lite torkad svamp i en glasburk är till exempel väldigt iögonfallande.

För kontoret så finns det även en stor variation av designade kartonger, både vad gäller färg och format. Släng ut de gamla bruna kartonger som står undanställda i ett hörn eller under bordet, och låt nya stilrena kartonger ta deras plats i det öppna. Det kommer se mycket snyggare ut, och kan ge en schysst färgklick till de flesta kontor.