Härligt vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrummet är det rum som vi får mest avslappning – förutom sovrummet av uppenbara orsaker. Här ser vi på tv och umgås med våra familj under lugna och sköna former. Här ska vi därför ge lite fina tips på hur du får det fint och mysigt där.

Huvuddelen av tipsen i artikeln har vi hittat på hemmetsveckotidning.se

Ljuset

Ofta pratar man om att skapa mysbelysning i sitt vardagsrum, detta är förvisso inget fel, men det finns även andra sätt att skapa sig ett mysigt vardagsrum. Vi vill rekommendera att släppa in ljuset istället för att dämpa ned. Häng gardinerna längsmed sidorna på fönstren och använd ljusa gardiner. Se till att välja läsbelysning som går att rikta. Ett förslag är att skaffa en golvlampa som har dimmerfunktion både upptill och på läslampan. Med denna lampa kan du garanterat skapa en mysig känsla i rummet när det börjar skymma utomhus.

I övrigt kan du tänka på att ha en ljus matta i rummet, det kommer att göra rummet ljusare istället för mörkare med en mörk matta – uppenbart, ellerhur?

Mysfaktorer

Vad mer för faktorer är det då som kan göra ditt vardagsrum till en mysig familjeplats. Vår absoluta favorit är som många andra att sätta in en braskamin. Att få den där härliga, lite lägereldsaktiga känslan när ni sitter hela familjen samlade. Här kan du se ett exempel på en snygg braskamin som vi hittat på Sweep.nu.

Detta är förstås en större investering, men väl så värd. Men det finns ju även andra saker att göra för att fixa mysstämningen. En sak är att ha mycket kuddar i olika storlek, färger och form. Antalet kan du besluta utifrån hur stor soffa du har, men fem stycken brukar kunna vara lagom. Se även till att färgmatcha dessa med varandra och resten av rummet.

Övrigt

Förutom ovanstående så finns det förstås fler detaljer att pillra med om man känner för det. Exempelvis så kan du förvara ditt hobbymaterial i en synlig korg som ligger nära till hands när du sitter i soffan. Detta blir en skönt hemtrevlig detalj!