Hur man smyckar sin sommarbalkong

Det är få saker som är lika mysiga som att sitta på sin balkong en skön sommarmorgon och se solen gå upp över horisonten med en kopp te och en bra bok i handen. Eller kanske har du några goda vänner på besök under sommarnatten och ni är ute på er nybyggda altan och avnjuter ett glas vin.

Vilken av situationerna du än befinner dig i är en vacker och snyggt smyckad balkong eller altan något som kommer att höja upplevelsen ytterligare och något du bör göra med stor omtänksamhet. När man smyckar sin balkong eller altan kan man låta fantasin och kreativiteten flöda fritt. Ju lummigare desto mysigare!

Vacker altan

Blommor är en självklarhet när du vill piffa till din balkong. Det finns många sorter att välja mellan och du har säkert dina egna favoritblommor som du vill visa upp. För att blommorna ska komma till sin rätt så mycket som möjligt gäller det att den placeras i en fin kruka. En riktigt fin kruka kan ge en extra känsla till hela omgivningen och det är viktigt att noga välja en som du tror kommer att passa till just din balkong eller altan. Även krukor finns det många alternativ att välja bland och webbshoppen alvsalen.se är en av de butiker som erbjuder många snygga krukor. Hos dem hittar du dessutom mycket annat som kan förgylla inte bara din altan, utan även köket och uteplatsen.

Något som har blivit mer och mer populärt är att odla grönsaker och kryddor på balkongen eller altanen. Förutom att det är roligt och gott är det också något som ger en ännu personligare touch och ett väldigt bra diskussionsämne bland gästerna. Tips på grönsaker som går att odla själv är morötter, dill, ärtor, rädisa och plocksallad.