Idéer till ett udda hem

Alla vill ha något speciellt hemma. Något som säger att det är ens hem. Ofta kan man få detta genom att göra prydnader själv eller att måla om möbler i sina favoritfärger. Vad för slags udda föremål kan du fylla ditt hem med? Vi bjuder på lite inspirationsidéer. 

Det finns hur mycket som helst att göra med lastpallar. Många kapar dem och bygger soffbord med tidnings- och fjärrkontrollsförvaring under skivan. Du kan få dem gratis vid byggen eller butiker som bara slänger ut dem på marken. Sätt en lastpall på väggen och stoppa ner skor i springorna. Gör en tevemöbel och sprejmåla den silver eller neonorange. Googla på lite bilder så får du se hur mycket man kan skapa med gratis material.

Lastpallar

Köp inredning i återvunnet material. För några år sedan har klädkedjan Indiska en drive då de skapade julgranar, ljuslyktor och fat av återvunnet material. Det skapar en härlig färg- och materialblandning som ger ett personligt och udda uttryck i vår högmoderna kultur där strikta linjer och skarpa färger är normen.

Skaffa lite ”memorabilia”, saker som hör till en av dina favoritfilmer/serier/böcker. Internet kryllar av sidor som säljer leksaker, affischer, kopior etc av kända saker från filmer. Häng en kopia av Bilbos svärd i hallen eller skaffa en kakbruk som liknar rymdskeppet Tardis från Doctor Who. Rama in affischer av dina favoritfilmer och häng i upp. Det blir snyggt, väldigt personligt och skapar en biokänsla i teverummet.

Alternativ finns det roliga, onödiga saker som kan fylla hemmet med. Även om sådana sidor är populära blir du säkert en av få, eller den enda, i din umgängeskrets som har en äkta, köttätande växt hemma. Eller du kanske vill ha en mjukglassmaskin ståendes i köket? Om inget annat kan du köpa en Star Wars-morgonrock och leka Luke Skywalker efter duschen.