Jultips

Det är inte många veckor kvar till julen är här och om man inte redan har tagit tag med allt julstök så börjar det bli dags för det. Här kommer några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig i julstöket.

Godis

När man kokar julgodis så kan man ofta stå där och inte riktigt vara säker på om knäcken eller kolan kommer ha rätt konsistens. Det klassiska sättet att lösa detta på är att göra kulprovet. Kulprovet innebär att man droppar ner lite av knäcken i kallt vatten. Om smeten sedan går att forma till en kula så börjar den närma sig rätt konsistens. Ett annat sätt att göra det på är att stoppa in en tallrik eller liknande i frysen ett tag så att den blir kall. Man kan sedan droppa/hälla en liten bit knäck på detta. Då kan man snabbt skrapa bort den och känna hur konsistensen är.  Det absolut säkraste är att använda sig av en termometer, då blir konsistensen alltid samma år efter år.

Dekoration

Hur mycket tomtar och glitter man skall sprida i sitt hem är personligt och väldigt varierande, men det finns några saker som alla bör ha. För det första så är adventsljusstakar mer eller mindre ett måste i ett klassiskt julfirande hem, både elektriska i fönstret och med stearinljus på köksbordet. Även julgranen är något som måste upp, även om man bor trångt så kan någon annan prydnad med julgranskulor vara en trevlig ersättning.

De allra flesta håller med om att en riktig julgran ger absolut mest julkänsla, men det behöver inte betyda att en artificiell julgran är dålig. Den alltid lika intressanta trädgårds och inredningsbutiken Gardenhome har en av våra favoriter i sitt sortiment, lyxjulgranen Ontario som förutom extremt tät och vacker grenuppsättning även har inbyggd belysning. På många sätt är den betydligt vackrare och tätare än det naturliga alternativet och ger en disneykänsla man inte kan få med svenska granar.