Organisera ditt badrum

I ett badrum blir det ofta snabbt rörigt om man inte har bra ordning och struktur på sina saker. Man har ofta många små flaskor, burkar och tuber som behöver smart förvaring. Så gör ett krafttag och få ordning och reda i badrummet, det kommer underlätta din vardag.

Innan du kör igång med din organisering så se till att du har två stora lådor,  trasor och rengöringsmedel hemma. Köp också hem ny och enhetlig småförvaring. Ett sånt här projekt tar också ofta längre tid än vad man tänker att de ska göra så se till att du gör det en dag när du har mycket tid och kan jobba ostört, annars är det lätt att det bara blir gjort till hälften.

Ta två stora lådor, en för sakers som ska behållas och en för saker som ska kastas. Töm badrummet helt, gå igenom allt som du plockar ut och dela upp det i lådorna. Känner du dig osäker om du kan slänga en badrumsartikel så kan du förmodligen göra det. Desto mindre saker du har i hyllorna, desto skönare känsla. Torka sedan av alla ytor, både i och på skåp. Sedan är det dags att ställa tillbaka allting och tänk strategiskt här, börja med de saker som du använder mest. Dessa saker ska så klart hamna på den absolut bästa placeringen i badrummet. Har du någon form av öppen förvaring så ställ dina fina badrumsartiklar här. Tänk på att något så tråkigt som tops kan se fint ut i en snygg förvaring.

Om du förvarar ditt smink i lådor så finns det massa praktiska förvaringsfack att köpa för att undvika att allt ligger huller om buller utan man kan ha t.ex. läppstift för sig och ögonskugga för sig. På så vis blir det  enklare att hitta och man sparar tid. Om du brukar förvara rengöringsmedel på toaletten, ställ dem inte vid toaletten utan förvara dem undangömt.

Saker som ska in i skåp kan man sortera in i transparenta lådor som gör att du snabbt ser vad som står var.  Ifrågasätt dig själv igen när du ställer tillbaka alla saker då vi sparar oftast mycket mer saker än vi faktiskt behöver. Kolla också datum på t.ex lotions. Har du mycket prover och småförpackningar hemma? Sortera dessa i en egen låda och ta med när det är dags att ge sig ut och resa. Dina finaste handdukar kan också göra sig bra på en öppen förvaringsplats och bli en del av inredningen i ditt numera fina och organiserade badrum.