Vårtips

Nu när våren är kommen kan det vara skönt att få diverse saker och ting på plats och göra ordning i hus och hem på olika sätt. Här kommer därför några tips på saker och ting som lämpar sig bra att fixa med i vår.

Storstäda

Att göra en rejäl städning av hela hemmet är något som passar alldeles utmärkt just den här tiden på året. Ett bra tips kan vara att ta en lördag eller söndag och dammsuga hela hemmet, damma av och även piska mattor, vilka ofta bär på betydligt mer damm och dylikt än vad man tror.

Förbered trädgården

Ett bra tips är också att förbereda trädgården inför sommaren, bland annat genom att rensa rabatterna på ogräs. Gör man detta tidigt under våren undviker man att rabatterna blir översvämmade av ogräs i sommar. Givetvis ska man nu även sätta blommor, buskar och plantera i köksträdgården så allting blir härligt och fint lagom till sommaren.

Rusta upp cykeln

Cykeln ska man så klart använda sig mycket utav i vår och framför allt i sommar och då är det ju också viktigt att den är i bra skick. Bra tips kan vara att se till att exempelvis däcken är välpumpade, att kedjan är välsmord samt att bromsar och dylikt är i dugligt skick.