Vid ont om plats

Det finns många som önskar att de kunde ha mera plats i sina respektive boutrymmen. Tyvärr är möjligheterna begränsade när det kommer till att slå ut en väg in till grannen om du bor i lägenhet, eller att helt enkelt bygga ut ditt hus eller sommarstuga om du inte får bygglov, alternativt har de ekonomiska förutsättningarna. Som tur är finns det smarta lösningar du själv kan använda dig av inne i bostaden, som trots allt kan frigöra mer yta och på det viset också optimera din fastighets förutsättningar.

Något som känns mindre roligt att öppna med men som ändå tåls att nämnas är begreppet – ordning och reda. Du frigör ofta massvis med plats enbart av att hålla god organisation i rummen, där var sak har sin plats. Organisationsförmåga till trots finns det dock situationer som inte enbart kan lösas med förnuftets kraft. Ibland krävs det att man tänker utanför den berömda boxen och kommer på nya förvaringsutrymmen och idéer för att tackla problemen.

Nedanför kan du se en video med någon som verkligen lyckats med att förvandla sitt lilla utrymme till en värld av möjligheter och det är någonstans i de banorna man måste tänka för att nå ända fram.

Innovationer

Det finns en del företag som specialiserat sig på att skapa smarta lösningar på problem relaterade till boyta och plats. Ett av dessa företag är Perfect Match Interior AB som fokuserat sin expertis på att hjälpa hotell med diverse lösningar. En av dessa produkter har dock kommit att bli så populär att de tillslut varit tvungna att låta allmänheten ta del utav denna.

Capacity Bed är ett sängskåp där du på ett smidigt sätt kan fälla upp och gömma undan din sovplats på dagen så att ytan kan användas för annat, men där du lika lätt kan fälla ner din säng och återigen njuta av en god natts sömn. Produkten sparar något enormt med plats och är perfekt för gästrum, stugor och fritidshus.